Balancerend op het grensvlak van realisme en fantasie, schilder ik gedetailleerde dieren tegen een monochrome achtergrond. Humor, confronterende menselijke gevoelens en positieve maatschappijkritiek zijn nooit ver weg. Je kan dan ook regelmatig een boodschap in mijn werk terugvinden, zonder dat het daarom al te veel symbolische waarde uitstraalt. 

De keuze van de achtergrondkleur kan harmoniëren met het dier, iets symboliseren, of juist voor een mooi contrast zorgen. Daarbij laat de ‘ruimte’ in mijn werk de dieren meer 'spreken'.
Geen sterk uitgewerkte omgeving maar leegte om het contact tussen de kijker en het dier te versterken. 
 
Bij de beeldvorming van het dier wordt gebruik gemaakt van vele foto’s. Aan de hand van deze voorbeelden probeer ik het dier zo realistisch mogelijk weer te geven. De beweging van het dier, de houding, de blik in de ogen, de structuur van de vacht, het karakter...
Je moet het idee krijgen alsof ze zo van het doek af kunnen komen. Of je de vacht kan strelen of het dier in je handen kan nemen. Om dit te versterken worden de dieren ook afgebeeld op nagenoeg ware grootte.