Schilderijen die de hedendaagse maatschappij op een subtiele wijze bekritiseren. Door de plaatsing van nagenoeg levensgrootte dieren tegen een lege, monochrome achtergrond, balanceren de werken op de rand van realisme en fantasie. Humor, confronterende menselijke gevoelens en positieve maatschappijkritiek zijn nooit ver weg. Je kunt de schilderijen dan ook zien als visuele fabels.

uit 2012 tot 2012 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Foster mother

2012

Moeder vos wordt omringd door haar geadopteerde baby's.

Nog verkrijgbaar als LIMITED EDITION

   

Multicultural

2012

Voor dit werk werd ik geïnspireerd door Utopia, het boek van Thomas More (1516), waarin hij een ideale wereld beschrijft. Ik heb deze wereld verbeeld in een geschilderde installatie, bestaande uit 40 kleine doeken (15x25 cm), die samen een metropool voorstellen. Het werk vormt een ode aan de bewoners van miljoenensteden, waar een multiculturele populatie samenleeft in identieke woonblokken. Een gemeenschap die ik verbeeld heb door bonte vogels, van allerlei kleuren en in allerlei toonaarden. Een ideaalbeeld waarin iedereen in perfecte harmonie samenleeft. Het werk wordt zowel als geheel als afzonderlijk verkocht. Een verkocht 'huisje' wordt vervangen door een nieuw exemplaar en krijgt een nieuwe bewoner.Het hele 'flatgebouw' blijft dus intact, maar de bewoners wisselen. Net zoals gebeurd bij een echt wooncomplex. Meer informatie over het project kun lezen op de informatiepagina. Ontmoet hier alle huidige en oud bewoners van 'Multicultural'

Walk the Fish

2012

Vliegende vis wordt uitgelaten.

Divinity

2012

Ontmoeting tussen een scarabee en Oosterse korthaar 'Dippy', afgebeeld als 'Bastet': the Egyptian Cat Goddess.
Volgens de Egyptische mythologie staat de Scarabee (mestkever) symbool voor de opkomende zon. 
De mestballen, die door de kevers worden gemaakt en voortgerold, werden -vanwege de ronde vorm- namelijk in verband gebracht met de zon.
De Bastet wordt, volgens dezelfde mythologie, gezien als o.a. de godin van de vreugde in het leven. 
Bovendien zou Bastet de slang die de zon belaagde hebben gedood. 
Daarom dragen veel Egyptische kattenfiguren ook vaak een scarabee op de borst.

Reunite

2012

Weerzien tussen een oude jachthond en een vos.

Going nuts

2012

Eekhoorn voor zijn enorme verzameling hazelnoten.

Allegro non Troppo

2012

Eend probeert op een mondharmonica te spelen. Het schilderij was een bestelling voor iemand die van eenden houdt en mondharmonica speelt. Het symboliseert dat het goed is om een doel te hebben in het leven. Ook wanneer het misschien niet altijd mogelijk is om het helemaal te bereiken. Maar niet alleen het doel, ook de weg die je daarbij aflegd is belangrijk. Probeer daarbij zoveel mogelijk te genieten. 
Dit komt ook terug in de titel van het doek: 'Allegro non Troppo'. 'Allegro' is een Italiaanse muziekterm die het karakter van een muziekstuk weergeeft. Het betekend vrolijk, opgewekt en levendig spelen. 'Allegro non Troppo' betekend levendig en bruisend, maar niet te snel.  

I Wish

2012

Pad in wensput. Het dier wordt omgeven door rijdom, maar is hij ook echt rijk! Het schilderij verbeeldt dat geld niet altijd gelukkig maakt.

Eternal Dreams

2012

Konijn droomt een eeuwige droom. De vlindertjes zullen hem daarin begeleiden.