Al mijn schilderijen zijn uniek. Geen enkel werk wordt nogmaals gemaakt. Hierdoor is een koper ervan verzekerd dat hij/zij de enige is die het originele schilderij aan de muur heeft hangen. Geregeld wordt echter de vraag gesteld om een bestaand werk opnieuw te schilderen. Om hier toch gehoor aan te geven zijn er nu ook giclees beschikbaar van een aantal succesvolle, bestaande schilderijen. Het betreft hier een gelimiteerde kunstdruk in een oplage van 25 exemplaren. De giclees van mijn werken worden in zeer hoge kwaliteit op papier gedrukt. Ze zijn allen persoonlijk door mij gesigneerd en voorzien van een Certificaat van Echtheid. Door het handhaven van de ware grootte wordt de kracht van het beeld behouden.

Een bijkomend voordeel is de lagere prijsstelling ten opzichte van de originele schilderijen. Hierdoor wordt het mogelijk om met ‘minder budget’ toch een bijzonder kunstwerk aan de muur te hangen.

De giclees worden gedrukt op hoogwaardig ‘White Etching paper’. Door de druk op papier is het wel noodzakelijk om de giclee in te lijsten. Uiteraard is het mogelijk om dit geheel naar eigen wens te doen. Om het werk echter op een stijlvolle wijze aan de wand te hangen, heb ik ook een passende lijst ontwikkeld. Deze lijst sluit door zijn pure vormgeving en eenvoud geheel aan bij mijn werk.

De giclees zijn te bestellen in mijn ONLINE WINKEL.

 

Giclee
De giclee kunstdruk is een vrij nieuw en eigentijds drukmedium dat voldoet aan de hoogste eisen die door kunstenaars, musea en kunstverzamelaars aan grafieken worden gesteld. Hierdoor heeft de giclee kunstdruk een gelijkwaardige plaats veroverd tussen de meer bekende traditionele grafiektechnieken als de ets, zeefdruk en steenlitho.

Levenslange garantie
De giclees van mijn werk worden vervaardigd bij Re-Art in Almere, een bedrijf dat is aangesloten bij de stichting GPE (Giclée Printers Europe). De giclee beschikt hierdoor over het Certified Art GicléeTM kwaliteits keurmerk: dé Europese standaard voor originele gelimiteerde giclee kunstdrukedities. Het kwaliteitskeurmerk garandeert dat de giclee print is vervaardigd met een enorm hoge resolutie (minimaal 1140 dpi tot 2880 dpi) en is gedrukt met hoogwaardige archival inkten op zuurvrije materialen. Hierdoor kan er een levenslange garantie worden gegeven.

Certicaat van echtheid 
Bij elke Giclée hoort een certificaat van echtheid dat gesigneerd is door mijzelf en de masterprinter. Bovendien is elk uniek stuk door mij persoonlijk voorzien van signatuur, titel van het schilderij en nummering. Doormiddel van een blindpreeg zijn er bovendien mijn initialen M.WITTE aangebracht.